torstai 12. maaliskuuta 2009

pimeä ilta

Ihankuin eilen olisi ollut valoisampaa tähän aikaan illasta?? Outoa.

Eilen kävin joka tapauksessa taas pelastuskoiraharjotuksissa. Aah! Tuntuu kyllä, että voi hyvinkii olla mun laji :) Täytyy jatkossakin päästä treeneihin (vaikkei sitä koiraa vielä olekkaan). Ja 21. pv on tosiaan hakuluento Leikarilla, mennään sinne sitten kuuntelemaan Lindan kanssa, miten hakukoiria koulutetaan. Eilen sain tosiaan olla yhden kerran maalimiehenä, muuten tarvoin seuraten laumaa ja miten koirilla meni. Yleisesti ottaen meni oikein hienosti. Niin, siis olin nuorempien koirien harkkoja tsiigailemassa, eli niillä oli koulutus vielä hyvin vaiheessaan. Kun oon aiemmin seurannu vain jo koulutettujen koirien treenejä, jotka on lähinnä ylläpitoa - ja todella vaikeita. Kiva vähän päästä sisälle siihenkin, mitä se on nuoremman koiran kanssa ja vasta alottaessa. Vaikka siis siellä ei ikävä kyllä ollut ketään sellasta, joka olisi vasta alottanut. Yksi tyttö on siis ihan uusi, mutta sen koiralle tuli just juoksut, niin se ei ole vähään aikaan harkkoihin tulossa.

Löysin tosiaan uuden porokoirakasvattajan, joka vaikuttaa todella pätevältä. Iloinen uutinen on, että hän on varsin tunnettu tekijä ja saanut paljon hyvää palautetta kaikilta joilta olen hänestä jotain kuullut. Myöskin mukavan joustava ja valmis tekemään kompromisseja yms. Esim ehdotti suoraan, että jos rekisteritodistusta ei saa koiran kanssa samaan aikaan, niin ei tarvitse maksaa koiran koko hintaa: maksaa osan ja loput sitten kun paperit saapuvat. Tämä osoittaa mielestäni hyvää luottamusta, etenkin kun tuo oikeastaan tekee kasvattajan potentiaalisesti huijaukselle alttiiksi. Nimittäin kasvattajahan on usein tunnettu henkilö, josta voi olla varma, että hän lähettää rekisteripaperit pennun ostajalle heti ne saatuaan, siinä missä pennun ostaja voi olla täysin uusi tuttavuus. Tämä voi tarkoittaa sitä, että pennun ostanut henkilö katoaa paperittoman pennun kanssa kuin tuhka tuuleen. Tai näin minä kävin miettimään. Heh, mua pelottais olla kasvattaja. Oon niin paljon nyt kauhutarinoita kuullut hulluista pennunottajista, että oikein karmii. Noh, minulla on onneksi sentään varsin hyvässä kuosissa oleva nykyinen koira, jonka voin esittää todistusaineistona siitä, että olen ihan hyvä pennunostaja ;) *heh* Itseasiassa mua pelottaakin erityisesti ne ihmiset, jotka ottavat ekaa koiraa. Tai ekaa tietyn rotuista koiraa, joka poikkeaa vahvasti aiemmasta koulutettavuudeltaan yms. Mua jotenkin pelottaa se, kun tuntuu että tosi huijareilla on niin älyttömän hyvä kyky kusettaa parastakin ihmistuntijaa... Noh, ei nyt keskitytä kamaliin asioihin.

Koulussa menee tosi kivasti. Siellä oli aiemmin niin helvetin traumaattista, kun piti kokoaika tehdä ryhmätöitä. Tässä jaksossa ei ole sitä vaaraa, joten olen aivan todella innoissani :) Vielä ei ole tarvinnut täysin hajoilla, kun on voinut hengata pelkästään hyvien tyyppien kanssa (vaikka siis täytyy myöntää, että ihmiset osaavat ärsyttää minua kyllä aivan ihmeen paljon, pitäisi ehkä VÄHÄN hioa itsessään tätä..) Nyt on ollut ihan parasta, kun on ollut näitä vanhempien luokkien oppilaita sekä vanhoja tuttuja että uusia tuttavuuksia joiden kanssa jutella. Yleensä aulassa. Niinjoo, siis se on kyllä aivan helkutin raivostuttavaa ollut, kun koulua on peruttu todella monta tuntia vaikka on nyt vasta toka kouluviikko meneillään! Ihan ihme touhua. Mutta muuten ei ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti