maanantai 17. kesäkuuta 2013

Leikkaa ja liimaa

Miten saada hienosta kirjontakuviosta vähän erilainen, omiin tarkoituksiin sopivampi? Avaa kuvio kirjontaohjelmassa ja muokkaa sitä!

Pidän kovasti kirjomistani pääkalloistamutta kuvio on ehkä hieman hankala. Niinpä päätin ottaa vain yhden pääkallon kuviosta - siksi siis kun keskimmäistä kalloa en kokonsa puolesta halua ja muut kallot jäävät tavalla tai toisella toisten kallojen alle. Otin siis ylimmän ja vasemmanpuolimmaisen kallon käyttöön. Husqvarnan kirjontaohjelmassa tämä tapahtuu rajaamalla työkalulla tietyt tikit, sitten tikit saa otettua "irti" kuviosta kopiointitoiminnolla.


Koin pelkän pääkallon olevan melko tylsä ja mitäänsanomaton yksikseen, lisäsin siis ensin toisen samanlaisen siihen viereen, kääntäen kallon toisinpäin niin että hammasratas oli kallon toisella puolella. Kuviosta puuttui tietty symmetria. Mieleeni juolahtivat välittömästi perhoset. Niinpä valitsin muokattavaksi Mariposas-kuvion. Sieltä valitsin alhaalta oikeanpuolelta perhosen, kun ylhäällä vasemmanpuoleinen ei irronnut nätisti (tikkejä meni rikki).

Seuraavaksi vaihdoin tikkien värit vastaamaan tarkoitusperiäni. Enää jäljellä onkin kuvion kirjominen ulos....


Edelleenkin suuret kiitokset Urban Threadsille mahtavuudestaan. Kuviot alkuperäisinä voit ostaa:

http://www.urbanthreads.com/products.aspx?productid=UT2726

http://www.urbanthreads.com/products.aspx?productid=UT3645


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti