tiistai 15. huhtikuuta 2014

Kasvihuone sisälle

Olen tässä jo pidempään halunnut jonkin kivan kasvattamon taimilleni: kotonani on verrattain kylmä kun en pidä lämmitystä päällä ja valoisuuskin on yhden lampun kanssa vähän niin ja näin. Kun löysin pari kk sitten lasiovisen vitriinin Jyväskylän Seppälänkankaan kierrätyskeskuksesta, sain idean. Vitriini vain maksoi 30€, joten mietin rakentavani itse korvaavan. Tämä osottautui jo ajatuksen tasolla hankalaksi: en oikein keksinyt, miten saisin tehtyä oven helposti ja halvalla. Vitriinissä olisi myös ollut valmiina oma valo! Hirveä säätö. Voi siis kuvitella, kuinka onnellinen olin, kun viime viikolla huvikseni kierrätyskeskuksella käydessäni vitriinin hinta olikin puolittunut! Totesin, että se on aivan pakko ostaa. Tänään pääsin Pietarin ja JKLn reissultani takaisin vitriinin kanssa ja panin heti töpinäksi.


Aloitin vuoraamalla koko komeuden foliolla, jotta kasvit saisivat mahdollisimman tehokkaasti valoa. 


Jätin sisälampun paikoilleen, se tuottaa sekä valoa että lämpöä. Ulkopuolelle laitoin kasvilamppuni.2 kommenttia:

  1. Minun mies rakenteli jokunen vuosi sitten samantapaisen systeemin ja ihan hyvin se ajoi asiansa :) Nyttenkin tuollaiselle olisi käyttöä, tällä haavaa vaan pari chilin taimia on kasvamassa ja hirvee vahtiminen koko ajan, ettei kissat syö suihinsa.. Kiinnitin huomioni myös punaiseen jääkaappiin, ihan huippu! Omassakin kodissa paljon punaista ja mustaa, tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. punainen jääkaappi on hauskasti äitiltä saatu: se ostettiin mökille, kun vanha hajosi, mutta tuo punainen olikin hieman liian pieni tarpeeseen. maagisesti(?) vanha jääkaappi jatkoi toimintaansa, joten tuo punainen "jäi yli". sain sen vähän silmiä räpyttämällä :)

      Poista