keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Marsuja! :)

Tulinpa hankkineeksi kaksi naarasmarsua. Kaksi siksi, että ne ovat laumaeläimiä. Muista tämä. :) Kävin hakemassa uudet perheenjäsenet Salosta asti, sillä siellä oleva kasvattajatyyppi vaikutti oikein pätevältä ihmiseltä, vastaili kysymyksiin s-postitse ja oli kuitenkin lähin niistä ihmisistä jotka näin tekivät. Suurin osa marsukasvattajista tuntuu sijaitsevan sen paljonpuhutun sushi-rajan tuolla puolen.

Tänään tyttöset ovat olleet minulla tasan viikon. Sinä aikana ne ovat jo viimein rauhoittuneet mukavasti (eivät toki täysin.....) ja pystyin mm. katsomaan eilen telkkaria marsut sylissä (ja sohvan fleecepeiton sisään kaivautuneena). Toinen on vaaleanruskeahko, joten se sai nimekseen Kerli, joka on muusikko Virosta ja yleensä aina blondeilla (tai esim taivaansinisillä) hiuksilla varustettu. Toinen marsuista taas on tummemman väristä punaisenruskeaa omaava kaveri, joten sille annoin nimen Kato. Kato on steampunk-tyylisiä vaatteita ompeleva tyttönen Irlannista, ja vaikka hänkin useimmiten näyttäytyy blondina, ovat hänen punaiset hiuksensa olleet aikalailla täsmälleen samaa sävyä uuden marsuystäväni turkin kanssa. Molemmilla on toisena värinä turkissa musta.

Punnitsin tytöt siis viimeinkin tänään, ja Kato oli 366 grammaa, Kerli 320 grammaa. Tänään oli myös häkin siivouksen aika. Olen Cali Cavy Collectiven blogia luettuani todennut, että kun jenkit käyttävät marsujen häkissä fleeceä pohjalla, niin teen minäkin. Kokeilu on osoittautunut varsin hyväksi ja toimivaksi ratkaisuksi. Jee! :) Seuraavaksi kuvat tytöistä. Ne eivät ole vielä aivan sinut minun kanssani, joten kuvaaminen ei ole liian helppoa.. Piti mm. ottaa "fleecemetsä" pois niiltä kuvaamisen ajaksi, muuten olivat liian piilossa.


1 kommentti:

  1. Kauniita tyttöjä sulla. Sääli, ettei mun eläinporukkaan sovi nyt marsuja. Olen ehdoton marsufani ja elämäni varrella niitä on mulla ollutkin pariin otteeseen. Nyt meillä asuu 10-vuotias australianterrieri, Oskari ja kaksi parivuotiasta brittikissaa, Miiko ja Peetu. Toivottavasti löydät/löysit marsuillesi hyvän kodin. T. Virve Lohjalta

    VastaaPoista