perjantai 31. tammikuuta 2014

uskomattomin DIY-projekti ikinä! :D

Okei, siis ongelmani on se, että mulla on PAKSUT POHKEET. Kuulit oikein! Naiselliset, ihanat herkkujalkani tursuavat ulos tavallisista pitkävartisista kengistä. Otin yhteyttä uskomattoman loistavaan ja asialliseen ja upeaan suutariin, johon haluan teidänkin ottavan aikaa tutustua: Suutari ja nahkapaja Patiini (Seinäjoki). Siinä vasta mimmi! Kumpa asuisin lähempänä, voisin tarpeen ilmetessä käyttää hänen palvelujaan. Mutta te sielläpäin olijat: KÄYTTÄKÄÄ TÄMÄN IHMISEN PALVELUJA! Ilmaiset vinkit ovat kullankalliita :)

No tarina siis meni niin, että olen etsinyt PITKÄÄN kauniita pitkävartisia maihareita. Löysin kivat Doc Martensit, mutta en vain omaa kokoani.. Otin yhteyttä Patiiniin ja kyselin mitä voisin läskeille pohkeilleni tehdä. Suutari kertoikin vaihtaneensa joskus jonkun Doc Martenseihin leveämmän läpäkkeen, jotta pohkeet mahtuivat. MAHTAVAA! Oliko se todellakin noin simppeli se etsimäni ratkaisu? Miten en ollut itse hoksannut ikinä! No mutta, 50 euron hintalappu kirveli näin yli varojensa elänyttä ihmistä: minähän omistan ompelukoneen! Kuinka vaikeaa siis vaihto voi olla? Löysin kaupasta Vagabondin pitkät maiharit alennuksesta 119 euroa. Voitte uskoa, että oli pelottava tunne leikata läppää irti.. Mutta mitäpä nainen ei kauneutensa eteen tekisi? Leikkasin niin kaukaa, että kenkä varmasti mahtuisi vielä ompelukoneeni jalan alle, minulla kun on vain tavallinen Pfaff, eikä suutarin välineitä (TAI KOULUTUSTA). Ajattelin myös, että sitten jos joskus tahdon vaihdatuttaa paremman, asiantuntijan tekemän tuotoksen paikalle, hänellä on vielä mahdollisuus työskentelyyn.. ;D

Lähtötilanne, kun kenkä puristaa. Nuoli osoittaa kolon! Sukkani näkyy törkeästi railosta molemmin puolin keskiläppää. PÖH!

Leikattu kenkä.

Tarvikkeina käytin vanhaa nahkatakkia ja skottiruutukangasta.
Tässä vanha läppä leikattuna paloiksi. Päädyin poistamaan keskipystysauman.






Valmiina ommeltavaksi.

Läpät käännetty oikeinpäin ja ommeltu noin 5mm reunasta.



HUOM! Nyt menevät jopa vähän matkaa päällekkäin. HOW. AWESOME. IS. THIS. :))))

Olen aivan rakastunut vuorikankaaseen :)


No eipä mulla nyt oikein muuta tainnu tähän väliin olla! Olis pitäny laittaa kovikekangasta tohon vuorikankaaseen kiinni, muuta napitettavaa en tähän hätään keksi. :)

5 kommenttia:

 1. Oo, mahtavaa! Mulla kun on sama ongelma, kun pohkeessa on kamaa senkin edestä. Tosin jos joskus löytyy pohkeenmenevä popo, niin sitten se on nilkasta tuhottoman löysä. Täytyykin miettiä tuota vaihtoehtoa, kun ei ole koskaan käynyt mielessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en tajuu kelle noi kengät tehdää ku kerran kaikilla tuntuu olevan sama ongelma. Oon kuitenki muiden vaatevalmistajien mielestä sitä keskiverto M-kokoa.... Itellä on sellaset upeat piikkikorkoiset saappaat, joihin pitää nyt tämä sama sitten tehdä.. Ne vien kyllä suutarille! :D

   Poista
 2. Upeat!! Eipä ole tullu mieleen noin näppärä muutos. Kiitos kun jaoit ;) t. Alise

  VastaaPoista
 3. Ompa hieno ja onnistunut muutos��

  VastaaPoista